Ученици от Стара Загора изработиха картинг и бъги
Ученици от Стара Загора изработиха картинг и бъги / Фейсбук

Ученици от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора показаха направен от тях картинг. Групата с ръководител помощник-директорът Стоян Колев е изработила и бъги, а мечтата им е да направят и триколка с електромотор.

Картингът е направен за близо година. „Идеята се роди след една среща с ученик. На лаптопа си той ми показа модел на картинг и ме попита дали можем да го направим. Съгласих се, направихме съответните чертежи и започнахме. Групата, която работеше по него бе от 15 ученика, но се включваха и други. Участваха с голям ентусиазъм. Бяхме обещали на директора, че за 24 май ще е готов и успяхме.

Сега често изкарваме картинга в двора на училището и учениците го карат при това с доста сериозна скорост", разказа пред Дарик помощник директорът на гимназията Стоян Колев.

Изработената машина бе показана и по време на Панорамата на професионалното образование, която се състоя в края на миналата седмица в Стара Загора. „За съжаление нямаше как да покажем и бъгито, тъй като то е по-голямо", обясни помощник директорът.