Христо Бозов седми в листата на Бареков
Христо Бозов седми в листата на Бареков / Дарик Варна, архив

Доц. Христо Бозов е седми в листата за евроизборите на "България без цензура". Водач е Николай Бареков, а на следващите позиции са Ангел Джамбазки, Рада Коджабашева, Румен Йончев, Ивелина Йосифова и Даниела Колева.

Бившият заместник-кмет на Варна и неуспял кандидат за градоначалник доц. Христо Бозов попадна в ръководството на партията в края на януари. Той влезе и в Националния съвет. За заместници на председателя Николай Бареков бяха избрани Ангел Славчев и Рада Коджабашева.

В програмата на партията са връщане на прогресивното облагане и таблет за всяко дете, диференцирано ДДС за лекарствата и храните, както и достойни доходи на хората. Бареков обеща работни места за всички и заяви, че влиза в политиката, не за да отмъщава, а за да работи за хората.

В интервю за Дарик, първото му след изгубените кметски избори през лятото, доц. Христо Бозов сподели, че би се присъединил към движението на Бареков, ако в платформата му открие своите принципи на управление - прозрачност и граждански контрол. Бившият варненски управник не беше сигурен дали ще продължи политическата си кариера, като определи Бареков като „интересна личност в най-новата ни история и изключително смел".