Плевнелиев иска наказания за виновните по скандала с подписките на партиите
Плевнелиев иска наказания за виновните по скандала с подписките на партиите / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Институциите трябва да направят проверки и да има наказани, категорично заяви президентът Росен Плевнелиев по повод скандалът около злоупторебата с лични данни в партийните подписки.

„Много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата. Това са недопустими действия, не могат да бъдат фалшифицирани подписите на българските граждани", посочи Плевнелиев.

Държавният глава е издал общо 107 указа за промени в закони, изготвени от 42-рото Народно събрание. От тях той е върнал само седем, като за всеки от тях е посочил своите ясни аргументи. По този начин президентът Росен Плевнелиев коментира в кулоарите на парламента своите действия и налагането на ново вето - този път върху закона за земеделски земи.

Държавният глава посочи, че според него в Народното събрание не са се чули обратни на неговите аргументи, когато са разглеждани върнатите за ново обсъждане поправки. Във връзка с образуваното дело в Конституционния съд срещу неговия указ за членове на ЦИК президентът отвърна, че е последният човек, който би искал със съмнението си да повлияе на решението на съда.

Плевнелиев иска наказания за виновните по скандала с подписките на партиите
netinfo