Борисов обвини управляващите в „геноцид” към общините
Борисов обвини управляващите в „геноцид” към общините / снимка: БГНЕС, архив
Борисов обвини управляващите в „геноцид”
71823
Борисов обвини управляващите в „геноцид”
  • Борисов обвини управляващите в „геноцид”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини управляващите в „геноцид” и предрече спиране на 800 млн. лева от европейските проекти. В кулоарите на парламента Борисов отклони журналистическите въпроси с думите, че това били „опорни точки” и прогнозира фалит на общини и фирми.

„Да не си губим времето със жълтении, защото нещата са много по-сериозни, отколкото си мислите дори, или опорните точки, които ги свеждат за такива”, обърна се Борисов към журналистите.

„Заради това некадърно управление, те брутално налагат корекции върху общините, които искат да накажат. Корекциите, за които са получили писма наши кметове и кметове на АБВ, надвишават 110 млн. лв., което означава, че много български общини ще фалират, от тях ще фалират много български фирми. Над 150 млн. лв. висят. На Костинброд корекцията е 24 млн. - 50 години общината трябва да плаща, т.е. фалира. Това е не само предизборен ход, но и геноцид там”, заяви Борисов.

„С тези корекции в превод за Брюксел, това означава, че след като проектите са комисия за защита на конкуренцията, минали през съд и сега им налагат корекции. Не е само предизборен ход, това е геноцид към хората там”, каза още лидерът на ГЕРБ.