Габровският Драматичен театър с  рекорден брой номинации за „Аскеер“
Габровският Драматичен театър с рекорден брой номинации за „Аскеер“ / 100 вести

Габровският Драматичен театър получи голямо признание за труда си - рекорден брой номинации за престижните награди „Аскеер“ - четири, съобщи директорът на Драмата Невена Митева. Вестник "100 вести" публикува подробности от изказването на Невена Митева. Според нея такъв прецедент за повече от една номинации се е случвал само на Театрална работилница „Сфумато“ и Народния театър „Иван Вазов“, но не и на малък провинциален театър като габровския.

През януари 2013 година стартира официално газификацията в Габрово, след повече от 20 години очакване. Проектът се изпълнява от фирма „Ситигаз България“ ЕАД. Предмет на дейност на фирмата е разпределение и продажба на природен газ в обособена територия Тракия, обособена територия Силистра и община Габрово след изграждане на собствена газоразпределителна мрежа в 38 общини. "За Ситигаз проектът за газификация на Габрово е най-рентабилен", казва инж. Димитър Кожухаров пред вестник "100 вести" днес.

И град Севлиево ще има Интегриран план за градско възстановяване и развитие. Той е на стойност 200 хил. лв., осигурени от ОП „Регионално развитие“ за периода 2007-2013 г., научаваме още от изданието.

Община Трявна получи наградата за най-професионално направен туристически сайт за 2013 година по време на Международното изложение „Културен туризъм“ във В. Търново, информираха от общинската администрация.