Ферибот претърпя корабокрушение край Южна Корея
Ферибот претърпя корабокрушение край Южна Корея / снимка: БГНЕС

Ферибот с над 477 души на борда претърпя корабокрушение край южните брегове на Южна Корея. По последни данни четирима души са загинали. Други 293 все още не са открити.

Спасени са 164 души пътници и екипаж.

Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода и да потъва. На помощ са се притекли съдове на южнокорейската брегова охрана, търговски кораби и хеликоптери.

„Корабът се пълни с вода и потъва. Има около 450 души на борда и ние имаме сили на бреговата охрана, има и търговски кораби в района, както и хеликоптери, участващи в спасителните операции”, каза говорител на бреговата охрана по телефона.

Най-малко четирима души, сред които един член на екипажа, са загинали при потъването на южнокорейски ферибот, предаде още АФП, като се позова на властите.

Според Ройтерс на борда на ферибота е имало 477 души. Корабът потънал рано тази сутрин, след като подал сигнал за бедствие, допълва БГНЕС.

Фериботът, превозвал предимно студенти, обслужва връзката между пристанището Инчеон и южния курортен остров Жежу. „Корабът се наклони и ние трябваше се хванем за нещо, за да не паднем от седалките”, разказа пътник, с когото разговаря местен новинарски канал.

Предполага се, че корабът с водоизместимост 6825 тона се е блъснал в плитчина в 8.58 ч. местно време в сряда сутринта. Инцидентът стана на 20 км от остров Пенпудо.