Атанаска се вбесила на 8-годишната Александра от реплика за празен хладилник
Атанаска се вбесила на 8-годишната Александра от реплика за празен хладилник / снимка: БГНЕС, архив

"Ти нямаш нищо в хладилника" - това е една от детските реплики, които вбесили 39-годишната Атанаска Георгиева и тя удушила малката Александра в Поморие. Това разказала Атанаска в полицията, обясни пред "Труд" адвокатът Благой Потеров.

Според него жената давала показания повече от 24 часа. Почти през цялото време плачела.

"Алекс ме питаше: "Как можеш да живееш в толкова малка къща?", "Защо все си сама?"... Семейството се държеше отвратително с мен. Не ме смятаха за човек", оплаквала се Атанаска. Твърдяла също, че детето нарекло синовете "грозници".

"Не съм спала с трупа на детето под леглото. Цялата нощ прекарах на стол на терасата на мансардата", обяснила още арестуваната за убийството на детето.

Тя признала също, че се опитала да инсценира отвличане, като се обадила на майката на Алекс, за да заблуди нея и полицията.

Това, че обвиняемата твърди за някакви обиди на детето, няма никакво значение. Момиченцето е задавало въпроси, нормални за възрастта му, коментираха криминалисти.

Осемгодишната Александра изчезна в четвъртък (10 април), следобед, след занималня. Родителите й подадоха сигнал в полицията още същия ден. В ранните часове на петък, 11 април, хотел, собственост на Веселин Тошев, бе щурмуван от полицаи, а жена му Северина и тъщата му Светлана бяха отведени в полицията. По-късно същия ден Атанаска Георгиева бе арестувана, а в таванското помещение, което тя помещава, в блока на семейството на Александра, бе открит трупа на малкото момиче. Детето е починало от задушаване, причинено от найлонова торба, увита с тиксо около главата й. Убийството е извършено между 17 и 19 часа, на 10 април - деня, в който Александра изчезна. Траело е няколко минути, това потвърди окръжната прокуратура в Бургас при гледането на мярката за неотклонение.

На 14 април и прокуратурата, и самата Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на първокласничката от Поморие Александра, поискаха най-тежката мярка "задържане под стража", което бе и решението на Бургаския окръжен съд.