Феновете на Левски и Лацио спасили мача за юбилея
Феновете на Левски и Лацио спасили мача за юбилея / БГНЕС, архив

Феновете на Левски и Лацио работят изключително усилено в насока на това да има мач между двата състава по случай 100-годишнината на синия клуб. Това разкри един от главните организатори на събитието, треньорът на баскетболния Левски Тити Папзов, който допълни, че в голяма степен привържениците са спасили провеждането на мача на 24 май.

„Истината е такава, абсолютно форсмажорно става това събитие. Всеки Божи ден досаждах на Тодор Батков за мач с Лацио. Важно беше това събитие да бъде организиран от "Фонд 100 години Левски", за да може феновете да повярват в себе си, да повярват, че могат да участват по някакъв начин в управлението на клуба. Аз виждам бъдещето на Левски като частично участие на феновете в управлението. Ако Батков организира това тържество, те няма да усетят своя потенциал”, започна Тити.

„Свързахме се със секретаря на Лацио с помощта на г-н Глушков. Някъде, в някакви медии е изскочило, че едва ли не Левски не иска да играе с Лацио, защото Лудогорец са ги елиминирали. Това е стигнало до ушите на Лацио и те са се отдръпнали. Обяснихме на Георги Глушков, намерихме телефона, човекът не знае английски. Помолих г-н Глушков за съдействие и той се свърза с клуба, тъй като знае италиански. Той обясни, че ситуацията е различна, но феновете искат Лацио“, каза още Папазов.

„Феновете на Левски желаят категорично Лацио. Опции има и още - Селтик, Глазгоу Рейнджърс и четири италиански клуба, но аз съм македонски инат и също искам Лацио. Наши фенове са се свързали с техни и те също са настоявали пред своето ръководство за такъв мача. Явно има между тях отношения. От вчера са започнали действия. Получихме имейл, който доказва доброто намерение на Лацио да дойде в България. Благодаря на техните фенове. По-скоро да, ще има мач. Това се дължи на отличните отношения между привържениците“, поясни Папазов.

„Феновете на Левски и тези на Лацио способстваха мачът да се състои“, допълни още Тити.

За финал, Тити Папазов показа имейла, който е получил от Лацио и така даде най-явното доказателство, че се работи по въпроса мач да има.