Десант на посланици в Кюстендил
Десант на посланици в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Посланиците на Индонезия н.п. Батам Саптомо и на Мароко н.п.Латифа Ахрабаш бяха на визита днес в Кюстендил. Те се срещнаха с кмета Петър Паунов. Срещата бе организирана и с помощта на председателят на Европейското движение за пряка демокрация, президент на „Алианс България Франция Елзас 2012", почетен председател на Българския строителен и търговски консорциум Веселин Кошев, както и на Комисията по инвестиции, в лицето на Младен Ризов.


"Изключителна чест и привилегия е да бъда техен домакин.Ще бъде поставено началото на солидно партньорство в областта на културата и образованието, също така и на бъдещото инвестиционно партньорство. Благодарност на всички, които спомогнаха за тази среща", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Двамата посланици успяха да разгледат и културни и исторически забележителности в Кюстендил. Осъществена бе среща на посланиците и с представители по структурите - земеделие, балнеология и промишлено производство.
"За първи път съм в този регион. С удоволствие мога да отбележа икономическият потенциал на града и региона. Нашите взаимоотношение могат да бъдат много по- добри. Вие имате всичко това от което се интересуват мароканските туристи. Имате прекрасни музей, галерии, СПА- туризъм. Това посещение ми показа, какво може да се предложи на Мароко. Бях приятно впечатлена. Кюстендил може да се превърне в една главна туристическа дестинация", заяви посланикът на Мароко н.п.Латифа Ахарбаш.

Десант на посланици в Кюстендил
netinfo

"Моята главна задача е да промотирам икономическото сътрудничество между Индонезия и България. Необходимо е да популяризираме двете страни. Индонезия не е известна в България и Кюстендил, както и България не са известни в Индонезия. За това е необходимо да се запознаем. Само ще кажа, че Индонезия има население от 350 000 000 души, това е един голям пазар", каза посланикът на Индонезия Батам Саптомо.

Десант на посланици в Кюстендил
netinfo

 

"Техническа е причината днес да бъдат само двама посланици. Имаме амбицията заедно с вашият кмет, до края на месеца да направим така, че в Кюстендил да има истински десант от дипломати, които ще обхванат страни с население от близо 2 млрд. души. Кюстендил е един нешлифован диамант. Имате щастие и късмета да имате един изключителен кмет с европейска визия за града и един амбициозен Младен Ризов с много идеи. След 2 седмици тук ще дойдат посланиците на Япония, Индия, ЮАР, Южна Корея, Казахстан, Азарбейджан, Украйна и др.Убеден съм, че може да намерим много добри инвеститори", обяви Веселин Кошев.

Десант на посланици в Кюстендил
netinfo