Изровиха лалетата от градинката пред общината
Изровиха лалетата от градинката пред общината / снимки: Дарик Варна, архив, и live.varna.bg

Току-що разцъфналите лалета в градинката пред общината са били изровени от почвата. Вандалският акт е бил извършен в нощта срещу понеделник, съобщиха от кметството.

Изровиха лалетата от градинката пред общината
netinfo

Луковиците бяха подарък от Том ван Оорсхот - посланик на Холандия у нас. На 24 октомври миналаъа година дипломатът гостува на Варна по повод Деня на Холандия и подари на морската столица над 600 луковици на лалета.

Общината е подала сигнал в полицията.

 

 

Още два вандалски акта са станали през последните дни. Със счупен светлоотразител се оказал един от новите автобуси „Соларис", който община Варна получи безвъзмездно по линия на проекта за интегриран градски транспорт.

Вандалската проява е била извършена от група млади хора, които слизайки от автобуса, са нанесли удари с крак върху превозното средство. Автобусът е застрахован и ще бъде ремонтиран.

Изровиха лалетата от градинката пред общината
netinfo

По-малко от месец след като беше ремонтиран, централният подлез пред пощата на кв. „Владислав Варненчик" се оказа с дупка в тавана, след целенасочен удар. Съоръжението беше основно реновирано по проекта „МОБИСЕК", който има за цел да насърчи колоезденето като основно транспортно средства в града.

Изровиха лалетата от градинката пред общината
netinfo

Кметът на район "Владислав Варненчик" е предприел необходимите мерки за отстраняването на предизвиканите щети.