Хайде да помогнем на Дарина!
Хайде да помогнем на Дарина! / Дарина Василева

Трогателно писмо с гореща молба за помощ е получил бургаският омбудсман Таньо Атанасов. То е от млада наша съгражданка, която на 32 години е пенсионерка по болест и страда тежко от няколко различни болести, а Здравната каса не заплаща за така нужното й лекарство за облекчаване на болките.

Поместваме писмото с молба за помощ:

ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Казвам се Дарина Василева. Живея в гр. Бургас и съм на 34 години. Пенсионерка по болест с 132 лева пенсия.

Имам нужда от финансова подкрепа. Страдам от Лупус еритематоидес или SLE. Впоследствие получих Диабет, Остеомиелит, Остеопороза. Лекарите не могат да ме лекуват със стандартните лекарства, заради споменатите заболявания, защото могат да ми навредят вместо да подобрят състоянието ми.

След внимателно обсъждане на моя случай, лекуващите ме лекари от Клиника по ревматология - МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД - София - проф. д-р Р. Рашкова д.м.н., проф.д-р Коларов д.м.н., д-р Павлова, прецениха, че най-подходящото лечение за мен е с Имуновенин. Трябва да ми се слага всеки месец поне една година. Това лекарство струва по 1200 лева на месец, сума, която е непосилна за мен и моето семейство.

Здравната каса не го заплаща, а от това лекарство бих могла да изляза в ремисия. Не искам повече увреждания и инфекции.

Моля Ви ако можете да ми помогнете с нещо направете го, ще съм Ви много благодарна. Това лекарство ми е шанс за малко по-добър живот. Моля Ви!

Прилагам и копие от Епикриза от Клиника по ревматология - гр. София.

С най-голямо уважение,

Дарина Димитрова Василева

тел: 0886 232396

Може да помогнете чрез сметката на Дарина:

Райфайзен банк
IBAN: BG96RZBB91551004033025
BIC: RZBBBGSF