Челен сблъсък отне живота на двама мъже
Челен сблъсък отне живота на двама мъже / dariknews

Тежка катастрофа отне живота на двама мъже, а други трима са ранени на пътя между Перущица и Брестовица, съобщават от полицията.  Към 7:30 тази сутрин, автомобил „БМВ“, управляван от 35-годишен мъж от Брестовица предприема изпреварване на „Форд“. По време на маневрата обаче, двете коли се блъскат странично. В следствие на удара, „БМВ“-то се превърта няколко пъти и излиза т пътното платно, а „Форд“-а се врязва в крайпътно дърво. В него пътуват 4-ма мъже от Перущица. На място загиват двама от пътниците, а 30-годишният шофьор и друг пътник на 29 години са транспортирани в болница в Пловдив.

Там е откаран и шофьорът на „БМВ“-то. Назначени са кръвни проби на двамата водачи. Местопроизшествието е посетено от съдебен лекар и разследващи полицаи в сектор „Пътна полиция” – Пловдив. Работата по изясняване на случая продължава.

Друг 75-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа в Смолян, съобщават от полицията. Малко след 12:30 часа вчера, „Ауди“, управлявано от 44-годишен смолянчанин, при движение на заден ход блъска преминаващия възрастен мъж. Раненият е с контузна рана на главата и вътрешен кръвоизлив, с опасност за живота. Дядото е транспортиран за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство.

75-годишна жена е в тежко състояние след пътен инцидент. Към 13:30 вчера тя е блъсната на ул.“Любен Каравелов“ в Пловдив от лек автомобил „Фолксваген“. Пострадалата пловдивчанка е настанена в болница с опасност за живота. 60-годишната шофьорка на колата е тествана за алкохол, резултатът е отрицателен.

 

По-рано през деня е получен още един сигнал за настъпила катастрофа. Този път, тя става на 116-ти км. на АМ „Тракия“ в посока София. Малко преди 10:30 часа, лека кола „Хюндай“, управлявана от 44-годишен пловдивчанин застига и блъска отзад друг автомобил. Шофьорът на втората кола и 44-годишна пътничка от Пловдив са откарани в болница за наблюдение, без опасност за живота.