Байерн не се интересува от Дракслер
Байерн не се интересува от Дракслер / Gulliver/Getty Images

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отхвърли възможността клубът да отправи оферта за звездата на Шалке 04 Юлиан Дракслер.

Баварците често са обект на критики заради това, че имат навика да взимат най-големите таланти на преките си конкуренти в Бундеслигата, като последният такъв случай бе миналото лято с трансфера на Марио Гьотце от Борусия Дортмунд. Съвсем скоро европейският клубен шампион ще осъществи втори удар по „жълто-черните“, като подпишат с Роберт Левандовски.

Румениге обаче побърза да обяви, че Байерн няма никакви апетити към 20-годишният Дракслер. „Мога да ви уверя, че няма да купуваме Дракслер това лято“, каза 58-годишният шеф. „Нямам представа дали той иска да заиграе в Байерн.“

„Никога не сме говорили с агентите му. По мое мнение обществото не разбира нашата трансферна политика. Ние не купуваме играчи от Дортмунд или Шалке просто за да им навредим. Ние взимаме само футболисти, които още на момента ще повишат качеството на отбора. Преди купувахме играчи, за да сме по-добре подготвени за бъдещето, защото някои от титулярите ни надхвърляха 30-годишна възраст. Вече обаче не правим така“, допълни Румениге.