Обискираха домовете на пилотите на изчезналия малайзийски самолет
Обискираха домовете на пилотите на изчезналия малайзийски самолет / снимка: БГНЕС, архив

Полицията на Малайзия обискира домовете на двамата пилоти на полет MH370, изчезнал безследно преди осем дни, предаде АФП.

Според комюнике на Министерството на транспорта полицията е извършила обиск в събота в дома на първия пилот и е разговаряла със семейството му. Експерти са открили в дома му полетен симулатор - което не било случайно при запалените пилоти - и сега го изследват.

Полицията е обискирала и дома на втория пилот, посочва БГНЕС. Според печата в Малайзия близки и колеги на 53-годишния командир на полета и на неговия 27-годишен помощник са свидетелствали за техния професионализъм и за уравновесения им характер.

Вчера властите на Малайзия обявиха, че дезактивирането на комуникационните системи на самолета и внезапната промяна на посоката на Боинга към Индийския океан са преднамерено действие на някого в самолета и че машината е продължила да лети близо седем часа след това.

АФП допълва, че малайзийски следователи са започнали щателно изследване на профилите на 227-те пътници и на 12-членния екипаж на самолета.