В Казанлък започна национален песенен конкурс
В Казанлък започна национален песенен конкурс / Община Казанлък

Националният конкурс за забавна песен за деца и ученици под мотото „С песен да възродим доброто" стартира в Казанлък за втора поредна година, седмица преди настъпването на Първа пролет. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова със съдействието на Община Казанлък, Военен клуб - Казанлък и НЧ „Възродена Искра 2000", което е организатор на националното песенно състезание.

Кметът Галина Стоянова откри конкурса, като поздрави всички участници - близо 160 деца и ученици от различни музикални школи от цялата страна. Тя подчерта значението на конкурс от такова ниво за развитието на малките певци и музиканти на Казанлък и България, както и голямата заслуга на читалищата за откриване и популяризиране на младите музикални дарования.

Поздрави от кмета получи председателят на читалищното настоятелство на НЧ „Възродена Искра 2000" Николай Александров за неговата инициативност и подкрепа на читалищните формации, както и секретарят на"Възродена Искра 2000" Марияна Янкова, която се оказа рожденичка на 14 март.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова пожела успех на всички участници и ползотворна работа на журито, чийто председател е композиторът Хайгашод Агасян.

Националният конкурс „С песен да възродим доброто" продължава два дни - 14 и 15 март 2014 г., на сцената на Военен клуб-Казанлък. Специална награда на Кмета на община Казанлък ще бъде връчена на изявен участник в националното състезание.