Дете загина при взрив в Севлиево
Дете загина при взрив в Севлиево / снимка: DarikNews.bg
Дете загина при взрив в Севлиево
70904
Дете загина при взрив в Севлиево
  • Дете загина при взрив в Севлиево

11-годишно момче е загинало при взрив на 8 март към 22.30 ч. в Севлиево. При инцидента е пострадала и по-голямата му сестра, но няма опасност за живота й.

Състоянието й обаче остава тежко, съобщават от "Пирогов", където пациентката е настанена.

Тя е с 28% изгаряне в областта на главата, раменете, ръцете и горната част на тялото. Оказва се, че пострадалата е вдишала и пушечни газове.

Момичето е настанено в реанимацията на Клиниката по изгаряне. След стабилизиране на състоянието предстои да бъде оперирано.

Децата живеели сами, техните родители работят в Белгия, казаха от пресцентъра на Община Севлиево. Това се е разбрало, след като на мястото са пристигнали кметът д-р Иван Иванов и негови заместници.

Не се знае какво е причинило взрива. Децата не са се отоплявали на газ, бойлерът на жилището е бил здрав. Намерена е и празна газова бутилка.

Къщата е срината до основи. Засегнати са съседните сгради. В едната живее възрастна жена, която не е пострадала от инцидента, а собствениците на другата работят в чужбина - вероятно като родителите на пострадалите деца, също в Белгия.

От Община Севлиево вече търсят близки на загиналото момче и ранената му сестра. Тя ще бъде настанена при тях след изписването от болницата. Търси се и връзка с родителите на двете деца.

Къщата се намира близо до ромския квартал на Севлиево Балабанца. В района има много семейства от този етнос.

Дете загина при взрив в Севлиево
netinfo

Други новини от Габрово