БАН - с 13-ти регионален център във Враца
БАН - с 13-ти регионален център във Враца / Областна администрация Враца

Меморандум за научно-техническо сътрудничество подписаха днес във Враца председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, областният управител  инж. Венцислав Василев и кметът на града инж. Николай Иванов. Така Враца стана тринадесетият град в страната, в който се учредява регионален академичен център на БАН, част от национална мрежа центрове. В срещата участваха и проф.  Димитър Димитров, главен координатор на Националната мрежа от Регионални академични центрове на БАН и Илиана Филипова, изпълнителен директор на ТПП- Враца.

Новосформираният център ще има основен предмет на дейност интегриране на научноизследователска и иновационна дейност в индустрията, бизнеса и културата. Той ще има за задача да изгради пряка връзка между представителите на научните среди и представителите на фирмите, организациите и институциите от област Враца.

БАН - с 13-ти регионален център във Враца
netinfo

В националната мрежа от регионални академични центрове до момента членуват 12 центъра в градовете Шумен, Русе, Плевен, Габрово, Бургас, Сливен, Пловдив, Благоевград, Велико Търново, Ст.Загора, Добрич и Монтана.

 

За присъединяване към центъра бяха поканени представители на организации и институции от Враца и региона, представители на университетските филиали и други.