Деца помагат на болно момиченце от Смолян
Деца помагат на болно момиченце от Смолян / Дарик радио Пловдив

1125 лв. бяха събрани само за една вечер на благотворително парти в помощ на малката Даниела Ангелова от Смолян. Момиченцето страда от остра форма на левкемия и в момента всеки ден пътува с родителите си до Пловдив за лъчетерапия. В смолянската болница не могат да й осигурят нужните процедури.

В организацията се включиха доброволци от БМЧК и Младежката доброволческа организация ”Чисти сърца” към катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“. В акцията помогнаха и членове на дамския клуб „Райковски копринки“.

Идеята за благотворителната кампания „Помогни на Даниела!” е на две гимназистки от Смолян – София Желева от ГПЧЕ „Иван Вазов” и Ралица Кехайова от ПМГ „Васил Левски”. Щом разбрали за болестта на Дани и затрудненията на семейството, започнали да събират средства най-напред от съучениците си. „Те всъщност са едни от най-големите дарители, въпреки че отделят от парите си за обяд”, сподели София. После решили да направят парти и базар на изработени от деца и възрастни мартеници, рисунки и други произведения. На призива им се отзовали много хора.

Шансовете на 9-годишната Даниела да води нормален живот, въпреки тежката болест, са големи, разказа майка й. Тя не е искала публичност, но беше трогната от жеста на децата и се чудеше на кого по-напред да благодари. „Всичко това, което е направено, се прави от деца. Значи има добро в хората и то в децата!”, каза почти разплакана Радостина Ангелова. А Ралица Кехайова още веднъж призова: „Дани е просто едно малко момиче, което страда от болестта и има нужда от нашата помощ!”

Благотворителната кампания в Смолян продължава. Mожете да помогнете със средства в разкритата банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
IBAN BG03FINV91501016067700
С титуляр Даниела Ангелова Йорданова