Плевен

Йосиф Сърчаджиев режисира „Опечалена фамилия" в Ловеч

20 февруари 2014 09:21 | Автор: Светломира Анастасова

Йосиф Сърчаджиев режисира „Опечалена фамилия" в Ловеч
© svetlomira.anastasova  

Най-новата постановка на Драматичен театър - Ловеч, е „Опечалена фамилия" по Бранислав Нушич, режисьор е големият Йосиф Сърчаджиев. Премиерата е в петък, 21 февруари. В представлението участва целият актьорски състав, който отскоро се радва и на две млади попълнения - току-що завършилата НАТФИЗ Лили Сучева и Силвия Чобанова, която идва от Драмата в Габрово. „Възрастните актьори имат умения, но имат и своите маски. Докато младите не могат някои неща на сцената, но са готови аз да им сложа маските", казва за работата си с артистите Сърчаджиев.

Избрал „Опечалена фамилия", защото „в момента в България има мрак и хората трябва да се поразведрят". Все пак обаче подчертава, че пиесата „не е само смешка, има си и драма".
Любопитното е, че именно с тази постановка на Бранислав Нушич Йосиф Сърчаджиев се завръща пред публика след „ударчето", както сам го нарича. В Малък градски театър му дават ролята на бабичка, без реплики, ей така, само присъствие на сцената.

Това няма да е единствената пиеса на големия актьор и режисьор за този творчески сезон. Още през пролетта той се кани да покаже още една премиера, най-вероятно в столичен театър. Има предложения за „Маскарад" по Лермонтов и за постановка на друг руски автор.

 

 Етикети: реатър, постановка, актьор, режисьор, драма, публика, Младежки театър, Йосиф Сърчаджиев, премиера, Бранислав Нушич

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

ivona - 21.02.2014 г. 23:49:41

ne go ponasiam tozi iosif .

#1

Успех - 21.02.2014 г. 21:14:43

Успех на екипа и проекта!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Вчера една циганка ме спря на пътя и вика: - Дай, бате, да ти гледам на ръка... - Е, на, гледай! - викам аз -… Виж още