В началото на март ще е готова примерна листа на ГЕРБ за евроизборите
В началото на март ще е готова примерна листа на ГЕРБ за евроизборите / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Може би в началото на март ГЕРБ ще има примерна листа за изборите за Европейския парламент. Това каза заместник-председателят на партията Цветан Цветанов пред журналисти след Третото национално събрание на ГЕРБ днес в НДК. Предстои да започнат съответните номинации от областните и общинските структури, уточни той.

В отговор на въпрос за избирането на още двама заместници на партията Цветанов заяви, че не смята, че трябва да се тълкува дали някой е понижен, или не. За мен е по-важно да продължа да работя по същия начин, посочи той и отбеляза, че Изпълнителната комисия трябва да стане колективен орган, задаващ реалните политики и реалните решения, които трябва да се вземат.

Цветанов уточни, че новоизбраните заместник-председатели Димитър Николов и Йорданка Фандъкова ще се занимават съответно с регионална политика и с въпросите на София, на образованието и културата. Самият Цветанов ще отговаря за организационната работа и структурите на партията.

В Изпълнителната комисия, освен председателя Бойко Борисов и тримата му заместници, са и Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова.