Цветан Цветанов: Лидерът Борисов е прав, ще се съобразя с него
Цветан Цветанов: Лидерът Борисов е прав, ще се съобразя с него / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Цветан Цветанов: Лидерът Борисов е прав, ще се съобразя с него
70285
Цветан Цветанов: Лидерът Борисов е прав, ще се съобразя с него
  • Цветан Цветанов: Лидерът Борисов е прав, ще се съобразя с него

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов продължи задочния си словесен сблъсък с депутата от ДПС Делян Пеевски. Днес първо Цветанов нарече Пеевски лъжец, а след това получи същото определение от депутата от движението. В разпространената си в медиите позиция Пееввски твърди, че е имал повече от 40 срещи в МВР докато Цветанов беше вътрешен министър.

Скандалът между двамата, който продължава трети ден, е заради среща между тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров и депутата от движението Делян Пеевски, която е се е състояла през 2013 г. в МВР. Според Цветанов Пеевски отишъл в кабинета му заедно с Цацаров, а според Пеевски - Цацаров дошъл по-късно, а Цветанов искал от главния прокурор определени назначения в съдебната система.

След като вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не застана зад думите на заместника, днес отново му напомни да се вслуша в това, което говори и да има уважение към институциите.

След това Цветан Цветанов обвини Пеевски в лъжи и заяви, че ще се съобразил с Борисов.

„Разбира се, че няма нищо вярно от това, което каза Пеевски. Нашият лидер е абсолютно прав и аз се съобразявам с него, че не трябва да се атакуват институциите, защото институциите са държавността в една държава. Когато има подобни справки, с подобно съдържание, аз смятам, че всеки един доблестен гражданин на тази Република трябва да говори с тъга и с болка за тази ситуация. Аз не смятам, че от едно мнение на нашия лидер, с което съм се съобразил изцяло, защото ние сме говорили и вчера, и онзи ден, и днес. Така че в тази посока каза само едно - нека да има конкретика”, заяви Цветанов.

Малко след Цветанов депутатът от ДПС Делян Пеевски разпространи своята позиция по скандала. „Многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в МВР и на други места и никога не е било необходимо някои да ме води или представя”, заявява Делян Пеевски в писмо, разпространено днес чрез агенция „Фокус”. В него депутатът уточнява, че е поискал справка от регистъра на вътрешното министерство за срещите между двамата, които са се състояли във ведомството. От нея става ясно, че докато Цветанов е бил министър, депутатът е ходил в МВР 40 пъти.