Мултимедийният център със Златен приз от изложенето Ваканция и СПА Експо
Мултимедийният център със Златен приз от изложенето Ваканция и СПА Експо / DarikNews.bg, архив

Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ е отличен със „Златен приз“ за „Най-добър атракционен комплекс” на 2013 г. Наградата ще бъде връчена на 14 февруари по време на ХХХI-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” в София. Тя се присъжда за единадесети път от  списание „Туризъм и отдих”, съорганизатоор на изложението. Златните призове се връчват  ежегодно на лидерите, допринесли за развитието на туризма в България за висока култура на обслужването и професионален мениджмънд.

Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”  тази година се провежда от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център в София  и на нея старата столица се представя с атрактивен щанд от 42 кв.м, посветен  на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

В рамките на изложението Общинската агнциия по туризъм „Царевград Търнов“  ще представи възможностите за целогодишен културен, конгресен, религиозен и сити туризъм във Велико Търново.  Акцент в участието на борсата ще е съвместният проект на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“ по Оперативна програма “Регионално развитие“. В рамките на проекта се представят новите туристически маршрут и атракции в региона, които ще повишат броя на посетителите и продължителността на техния предстой, както и сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони.