Петър Курумбашев сравни Цветанов с Муамар Кадафи
Петър Курумбашев сравни Цветанов с Муамар Кадафи / снимка: БГНЕС
Петър Курумбашев
70276
Петър Курумбашев
  • Петър Курумбашев

Петър Курумбашев от БСП пък обяви, че гласувал "против" исканото недоверие, защото в пленарната зала се намира единственият политик в света, освен либийския диктатор Муамар Кадафи, който е обвинил български медици в предумишлено убийство без вина.

Казвам ви го като човек, който произхожда от лекарско семейство и знае, че един лекар се бори за живота на човек дори и да няма никакъв шанс, дори и за да му даде още една минута. Казвам ви го също, защото ГЕРБ, и специално Цветан Цветанов, да говорят за полицейщина и подслушване е все едно Лъки Лучано да организира международна конференция за намаляване на контрабандата. Казвам ви го и защото Лаврентий Берия щеше да бъде възможен само ако го има и Йосиф Сталин", добави Курумбашев.

Червеният депутат се обърна към колегите си от ГЕРБ: „Бях свидетел на вашата френетична подкрепа, когато тук се изказваше бившият вътрешен министър в тази зала, и вие френетично го подкрепяхте. Дали сте го правили заради убеждение, дали сте го правили заради лоялност, дали сте го правили заради страх, това си е ваша работа. Зз не мога да бъда ваш съдник. Искам да ви попитам. Искате ли това нещо да се повтори?! Аз имам моя отговор, никога не искам подобно нещо да се повтаря, затова гласувах против".