Плащаме данъци с отстъпка до 10 февруари
Плащаме данъци с отстъпка до 10 февруари / Dariknews.bg, архив

Отстъпка в размер на 5% от данъка върху доходите ще използват всички граждани, които подадат данъчната си декларация и платят дължимите суми до 10 февруари, припомнят от Националната агенция по приходите.

Същата отстъпка важи и за тези които декларират с електронен подпис, но до края на кампанията 30 април. Всеки данъкоплатец обаче ще може да използва само едната отстъпка, категорични са от НАП.

Важно е да се знае, че лицата имат право на нея, само ако авансовият данък през годината е определен и внесен в срок. От НАП съветват клиентите си да изтеглят от сайта на агенцията бланката на декларацията за доходите с баркод, за да не допуснат грешки при попълването й. Декларацията се попълва офлайн, като това елиминира техническите грешки и гарантира по-бързо възстановяване на данък, в случай че има такъв.

Данъчните декларации за доходите могат да бъдат подадени до крайния срок - 30 април и във всяка от 18-те пощенски станции в общините на Област Стара Загора. На изброените места, клиентите ни могат да входират данъчните си декларации, което е равностойно на посещение в НАП. Те ще получат входящ номер на момента, без да е необходимо да плащат за услугата.

За първи път от тази година в Стара Загора са разкрити и работни места в пощите в кварталите: Зора, Железник, Кольо Ганчев и Три чучура север. Задължително е попълването в декларациите на телефонен или мобилен номер за контакт и подпис.

Освен в офисите на НАП и допълнителните места в Български пощи, данъчни декларации могат да бъдат изпратени по интернет подписани с електронен подпис или куриер, с обратна разписка.

На разположение за въпроси и по-специфични казуси са експертите от информационния център на НАП на 0700 18 700, като услугата е на цената на градски разговор.