Косъма от Под прикритие се среща с почитатели в Ловеч
Косъма от Под прикритие се среща с почитатели в Ловеч / archive.dariknews

Актьорът и музикант Александър Сано /Александър Николов/, придобил особена популярност напоследък с ролята си на Косъма в хитовия сериал на БНТ „Под прикритие", ще се срещне със свои почитатели в Ловеч. Срещата организира Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев", тя ще се състои на 4 февруари (вторник) от 15 ч. в отдел „Изкуство" на културната институция.

Александър Сано, известен и като Среброто, е роден в Асеновград, но е израснал в Русе. След като завършва професионална гимназия по мода и облекло, е приет в Софийския университет, специалност „Политология". След две години е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Боньо Лунгов.

През 2004 г. Сано създава образа на Среброто и започва да пише музика за дуета Братя Мангасарян, в който участват актьорите Владислав Петров (Кулю) и Силвестър Силвестров (Зюмбюл). Така се раждат хитовете „Бай Мангау", „Тер'о рер'о" и много други. През 2009 г. Александър Сано е поканен за една от главните роли във филма „Тилт" на Виктор Чучков-син.

Превъплъщението му в Здравко Киселов-Косъма в „Под прикритие" му спечелва още по-голяма популярност.