Заради лошото време отбиват камионите, пътуващи към Румъния
Заради лошото време отбиват камионите, пътуващи към Румъния / снимка: БГНЕС

Заради усложнената зимна обстановка в Румъния временно е ограничено пропускането на автомобили към северната ни съседка през Дунав мост. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Полицията отклонява тежкотоварните автомобили, насочили се към Дунав мост, на крайпътни паркинги на територията на областите Велико Търново, Плевен, Разград, Стара Загора, Хасково. Пропускат се единствено леки автомобили и автобуси с румънска регистрация.

От „Пътна полиция" призовават шофьорите на български тежкотоварни МПС да отложат пътуването към Румъния през посочения ГКПП до нормализиране на обстановката.

У нас най-усложнена е обстановката в Северна България. Във вътрешността на страната непрекъснато се извършва почистване на пътищата, но много сериозен проблем създават навяванията на сняг. Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на пътната мрежа.

От АПИ препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.