„Обичам природата - и аз участвам
„Обичам природата - и аз участвам / DarikNews.bg, архив

Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда организират национална кампания „За чиста околна среда - 2014 г.".

Темата на кампанията е „Обичам природата - и аз участвам", а целта е да се повиши екологичната култура и се следват съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда, както и да се насърчи участието с доброволен труд на гражданите и младите хора в създаването на по-добра жизнена среда.

Участници в конкурса могат да бъдат общини и кметства от цялата страна, както и училища, детски градини и обединени детски комплекси.

Максималният размер средства за реализиране на проекти на общини и кметства е 10 000 лева, а на училища и детски заведения - 5 000 лева.

За общини и кметства ще бъдат финансирани проекти за озеленяване и възстановяване на зона за отдих, изграждане или ремонтиране на детски площадки, спортни съоръжения.

Проектите на училища и детски заведения следва да търсят връзка с учебния и възпитателен процес и могат да включват разходи за озеленяване, спортни уреди, съоръжения за игра на открито, създаване на еко кътове, информационни брошури, диплянки, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия и др.

Не се финансират печалба, семинари, озвучаване, командировки, хонорари, възнаграждения, лекторски и др. административни разходи.

Срокът за подаване на проектните предложения е 21 февруари.