600 подписа са събрани в Сливен в подкрепа на идеята за минимален доход от 400 евро
600 подписа са събрани в Сливен в подкрепа на идеята за минимален доход от 400 евро / sxc.hu

Близо 600 души от Сливенска област са подкрепили европейската инициатива за  минимален базов доход. От тях 400 са на хартиен носител и около 200 по електронен път, съобщи регионалният председател на КНСБ Тодор Иванов. Иванов обясни, че от държавите – членки на ЕС е необходимо да се съберат 1 милион подписа, за да започне провеждане на дискусия как и по какъв начин да бъде осъществена идеята за безусловен базов доход.

Основният базов доход  представлява средства, които по соновните документи на Европейския съюз дават възможност за свобода  на хората. „С тази инициатива не става въпрос за моментално въвеждане на такъв минимален доход, а за провеждане на дискусия, за свобода, за основополагащи документи“, уточни Тодоров.

Според него ако тази дискусия, ако не доведе до безусловен базов доход, то ще доведе до дискусия за свободата на хората, за финансовото им състояние, за състоянието на икономиката, и така ще излязат и предложения и решения, коментира още синдикалният лидер.  Подписите в Сливенско са събрани и  вече са изпратени в централата на синдикалната организация.