Арестуваха Бисер Миланов-Петното
Арестуваха Бисер Миланов-Петното / netinfo

Бисер Миланов-Петното е бил арестуван заедно с няколко свои придружители по време на протеста пред парламента днес.

Малко преди обяд Миланов дойде със своя група на жълтите павета, като скоро след това беше задържан от полицаи заедно с няколко свои последователи. Според свидетели на случилото се Миланов се държал арогантно и влязъл в конфликт с друга група протестиращи.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна, стана ясно от съобщение на прокуратурата до медиите. Поводът е отправени заплахи към журналисти от Би Ти Ви, за което Софийска районна прокуратура (СРП) е сезирана с оглед извършени хулигански действия от Миланов.

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичката на имота, живееща в чужбина, чието жилище обитава понастоящем Бисер Миланов.

Срещу Миланов се водят още две досъдебни производства и за престъпление по чл. 162 ал.1 НК във вр. с чл. 20 ал.2 НК (подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация), и за закана за убийство ( чл. 144, ал.3 НК), образувани от СРП. Бисер Миланов е задържан по реда на Закона за МВР за 24 часа.

Към момента прокуратурата извършва анализ на всички материали и дела, като се преценява привличането на Миланов като обвиняем по горепосочените досъдебни производства и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление.