Много пътуващи изложби ще гостуват в музея в Генерал Тошево
Много пътуващи изложби ще гостуват в музея в Генерал Тошево / Община Генерал Тошево

Интересни мобилни изложби ще гостуват в Исторически музей - Генерал Тошево през тази година, информират от общината. През месец февруари и март може да бъде разгледана сбирката „Тъкани от Силистренско" на Регионалния музей в дунавския град. По повод 12 април - Международен ден на космонавтиката и авиацията, ще бъде представена изложбата „Полетът на първия българин в Космоса" на музея в Ловеч. Заявен е интерес и към мобилните експозиции на Национален музей „Земята и хората", РИМ - Русе и РИМ - Бургас, казват още от общината.

В музея в Генерал Тошево са предвидили и много образователни уроци за ученици и възрастни. От общината целят превръщането му в съвременен културен форум за общуване, образование, култура и развлечение.

В момента в залите на културния институт гостува изложбата „Отминалото настояще - Колекция подаръци на Тодор Живков" на Исторически музей - Правец. Тя бе открита на 17 декември и се радва на огромен интерес, съобщават от община Генерал Тошево. До момента е посетена от 509 души, от които 173 ученици. Експозцията ще остане до 21 януари. Това е една от най-атрактивните изложби гостували в Генерал Тошево, тъй като представените движими културни ценности не са само художествени произведения, а и отражение на нравите на епохата, посочва директорът на музея Цветелина Христова.