Сидеров: Никога не съм удрял с юмрук по лицето полицая Колев
Сидеров: Никога не съм удрял с юмрук по лицето полицая Колев / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Сидеров: Никога не съм удрял с юмрук по лицето полицая Колев
69395
Сидеров: Никога не съм удрял с юмрук по лицето полицая Колев
  • Сидеров: Никога не съм удрял с юмрук по лицето полицая Колев

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров представи своята версия за скандала на летището във Варна на 6 януари.

По думите му френският дипломат Стефани Дюмортие е провокирала лидера на „Атака" Волен Сидров като е заявила, че "българите са прости и не заслужават да са в Европейския съюз".

Сиредов обясни, че досега е мълчал, защото депутатите от „Атака" се съобразявали със закона, забраняващ изявления по време на разследване. Причината да проговори е, че така или иначе институциите в страната не спазвали закона.

Лидерът на „Атака" отказа да конкретизира дали ще си даде доброволно имунитета, но обеща отговорът да стане ясен скоро.

По време на полета до Варна лидерът на Атака Волен Сидеров е разговарял с двама от колегите си, стана ясно от разказа му за случилото се, който протече в трето лице.

„Зад тях седи дама, която отправя обидна забележка към Сидеров. Тя му казва да не седи пред нея с тази мръсна значка на ревера си. Това е значката на „Атака", тя съдържа символите на българският трикольор. Сидеров прави забележка на дамата да не обижда български символи. Тя му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров тогава се представя с картата си на народен представител и настоява дамата да му се представи също, за да може евентуално да води иск за обида срещу нея. По време на изясняването на името й самата г-жа Дюмортие говори първоначално на български, после преминава на словашки или чешки, след това - на английски. Именно на английски тя произнася ругатня към Сидеров", разказа лидерът на „Атака".

Според версията на Волен Сидеров по време на полета никой не се е намесил в спора, а едва в автобуса на път към терминала Димитър Бахнев нарекъл националиста „простак и боклук".

След тези думи на паркинга пред терминала Сидеров поискал от полицаите да предоставят данните на младежа, за да го подведе под отговорност, но те отказали. В разказа си лидерът на „Атака" твърди, че никога не е удрял полицая Костадин Колев.

„По време на блъскането от страна на полицаите спрямо депутати, един от тях - г-н Колев нанася удар в диафрагмата на Волен Сидеров, като преди това е разгледал с фенерче обстойно депутатската му карта - т.е. той знае кого удря", добави Сидеров.

За да докаже думите си той предостави снимка, която според него е направена 30 минути след случилото се и на нея нямало следи от синини по лицето на полицая. И обвини Колев в лъжесвидетелстване.

„Борисов и Цветанов разполагат с огромна мрежа и ресурс, с които могат да предизвикат и провокации, и лъжесвидетелстване, и подобни инциденти и скандали, в които да бъдем въвлечени", каза още лидерът на националистите.

Сидеров заяви, че доброволното отказване от депутатския имунитет не е проблем, но отказа да посочи кога и дали ще го направи.