КНСБ агитира да подкрепим Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход
КНСБ агитира да подкрепим Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход / netinfo

На 14 януари. изтича срокът за подкрепа на Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход, съобщи председателят на РС на КНСБ Мила Иванова.

Вече няколко стотин хиляди европейски граждани са подкрепили Инициативата, а са необходими един милион подписа. От България се очакват 13 000 подписа за да заемем достойното си място сред гражданите на ЕС, които се борят за благополучието на всеки и на всички, за изкореняването на ширещата се бедност.

КНСБ се обръща към всички българи, за които човешкият живот и достойнство са ценност и солидарните усилия в битката срещу нищетата и мизерията са осъзната необходимост. Нека се мобилизираме в името на едно сигурно бъдеще на всички и всеки.

Безусловният базов доход ще трансформира социалното осигуряване от компенсаторна към еманципаторна система, която се доверява на хората да вземат свои собствени решения, която не ги заклеймява за обстоятелствата, в които им се е наложило да живеят. Безусловният базов доход е универсален, изплаща се на всеки индивидуално и безусловно, в достатъчно висок размер, за да осигури достойно съществуване и пълноценно участие в обществото.


Всеки желаещ да я подкрепи може да направи това по електронен път или на хартиен носител. И в двата случая това може да бъде осъществено през страницата на КНСБ. Тя съдържа линк към хартиения формуляр, който може да се принтира и да се подпише от трима души, а така също и линк към страницата за електронно попълване. Подкрепата на инициативата се осъществява лично и за целта се попълват личните данни на всеки, които са изрично защитени, съгласно Директива на ЕС и Пралманета. Съдействие и пояснения за Инициативата и начините на подкрепа може да се получи и в офиса на Регионалния съвет на КНСБ - Враца.

Адресът, на който можете да подкрепите инициативата е:
http://basicincome2013.eu/ubi/bg