Стоилов: Трябва да се види дали действията на Сидеров не са провокирани от потърпевшите
Стоилов: Трябва да се види дали действията на Сидеров не са провокирани от потърпевшите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Ако се иска позицията на БСП за случая със Сидеров, би трябвало да бъде политическа. А случаят е в голяма степен вече юридически. Едно е нашето отношение към стила на партия Атака, но не споделяме този груб агресивен на моменти стил".

Това коментира пред бТВ депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов.

„Има постъпило искане от главния прокурор, ние ще се запознаем с него, там сигурно се съдържат не само твърдения, но и доказателства и съобразно с обстоятелствата трябва да се вземе решение. Трябва да приложим принципа дайте ми фактите, за да приложим правото. Според мен трябва да се приложи практиката от предишни години, ако Сидеров не реши в следващите няколко дни да се откаже от имунитета", допълни Стоилов.

Според него не е изключено, ако Сидеров не се откаже от имунитета си, да се създаде парламентарна комисия, която да разгледа казуса.

Депутатът обясни, че най-вероятно скандала със Сидеров ще има политически последствия и дори би могло да се отрази на работата на парламента по-нататък.

„Случаят трябва да бъде решен според наличните данни и в съответствие с правото. В този случай НС действа като юрисдикция, в която политическите предпочитания за развръзката трябва да останат на заден план. Аз мога да гласувам и за падане на имунитета на Сидеров, мога да гласувам и против. Тези действия, които повдигат редица въпроси и прекрачват границата на допустимото поведение, трябва да се види дали не са били провокирани от тези, които са потърпевши в случая", каза още Стоилов.