Ексдепутат на Атака: Борисов и Меркел потулиха скандала със Сидеров в самолета на Луфтханза
Ексдепутат на Атака: Борисов и Меркел потулиха скандала със Сидеров в самолета на Луфтханза / снимка: vestnikataka.bg, архив

"Волен Сидеров е силен само когато е с глутницата си. В останалите случаи е по-нисък от тревата и по-тих от водата". Това каза в студиото на Дарик Варна бившият народен представител от „Атака” Димитър Карбов, който миналия управленски мандат напусна националистическата партия. По думите му всички от обкръжението на Сидеров са платени. Вчерашният протест пред Областна управа във Варна също е бил платен, убеден е Карбов.

В ефира на Дарик той каза, че предишният скандал с екипажа на самолет на "Луфтханза” е бил потулен на най-високо ниво. „Бойко Борисов и Ангела Меркел се разбраха Волен Сидеров да се извини на служителите на авиокомпанията, с което беше сложена точка на този сериозен международен скандал”, поясни бившият народен представител. Неговата прогноза е, че след случката във Варна чрез своите медии Сидеров отново ще се изкара жертва, че е бил в основата на огромен заговор – масонски, еврейски, комунистически и пр.

Попитан защо според него Сидеров е агресивен само към жени, ексдепутатът отговори, че улавя комплексарско поведение у националиста към силните жени. „Това чувство на комплексарщина се отключи след раздялата с Капка Георгиева, която беше доминиращият човек в двойката и държеше здраво Волен Сидеров”, допълни Карбов.

Карбов не изключва проявите на лидера на „Атака” да са планирани, а не да са импровизации. „Това обаче могат да го кажат хората от най-близкото му обкръжение.  В момента Десислав Чуколов и Деница Гаджева са дясната му ръка”, каза още Карбов.
По думите му преди 2005 г. Сидеров е живял сравнително скромно. След като е започнал да получава държавна субсидия, начинът му на живот се е променил, станал е доста по-охолен.

„Нека каже къде живее на квартира и колко пари плаща. Нека каже защо автомобилът му е бил във Варна вчера, а той е дошъл в града със самолет – т.е. разкарвал е колата от София само за обиколките си във Варна”, допълни Карбов.

Докато той е бил част от „Атака”, Сидеров доста често „бил изчезвал”. „Никой обаче не знаеше къде е, появяваха се само хипотези. По-късно така и не ставаше ясно къде е бил”, поясни ексдепутатът. Според него в основата на компроматните снимки срещу Сидеров стоят бивши съратници на националистическата партия, които са били ощетени и обидени от лидера на „Атака”.

Неговите прогнози са, че партията ще вкара един депутат в Европарламента на предстоящите избори през май.