Кутев: Депутатите трябва да се запознаят с текста на прокуратурата, преди да решат как да гласуват за Сидеров
Кутев: Депутатите трябва да се запознаят с текста на прокуратурата, преди да решат как да гласуват за Сидеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат или коминочистач. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, Цветанов, Станишев и за Кутев. Не може да има чадър над никого и не трябва".

Това заяви пред журналисти народният представител от Коалиция за България Антон Кутев.

Той коментира, че прокуратурата е внесла материал от около 60 страници с искане за сваляне на имунитета на Волен Сидеров в Народното събрание.

"Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави. Оттук нататък най-важното е да спазваме закона и правилата", каза още той.

Кутев обясни, че има срок от няколко дни, в които Сидеров трябва да каже сам дали сваля имунитета си.

"Нека оставим няколко дни, за да могат и депутатите да се запознаят с текста и да видим дали Сидеров сам ще изтегли имунитета си. След това, вече ако се наложи, ще има решение", допълни той.

По негово мнение най-вероятно ще се наложи решение на Народното събрание.

На въпрос как ще гласува БСП, ако Сидеров не свали сам имунитета си, Кутев отговори, че към момента не може да даде отговор, преди да е прочел материала, внесен от прокуратурата.

"Нека да не забравяме, че прокуратурата и съдебната система в България са независими и ние няма защо да коментираме техните решения. Ние трябва да се запознаем с тях и да вземем решение на Народното събрание, което със сигурност ще стане. То обаче трябва да бъде достатъчно обосновано", категоричен бе народният представител.

По негово мнение всяко бързо действие в момента няма да доведе до добри резултати.

"Сега отивам да се запозная с материала от прокуратурата, както би трябвало да направи и всеки един народен представител. Депутатите трябва да са запознати и едва след това да изразяват мнение и да гласуват", заключи Антон Кутев.