Канят министър Клисарова на среща в Дряново
Канят министър Клисарова на среща в Дряново / БГНЕС

Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова е поканена да вземе участие в среща-дискусия на тема "Ще позволим ли да бъде унищожено професионалното образование в Дряново". Форумът ще се проведе на 14 януари от 17.00 ч. в парк-хотел Дряново и в основата му са двете професионални училища  ПГИ "Рачо Стоянов" и ПТГ "Димитър Крусев", екипите на които се противопоставят на идеята да бъдат слети в едно. Разговорът се организира и от ГД "ДНЕС". Писмото, което организацията е изпратила до евентуалните участници гласи:

"Каним народните представители от 7-ми многомандатен избирателен район, синдикатите СБУ към КНСБ, Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", Съюза на Синдикатите към Обединение "Промяна",  Община Дряново, Кмета на Община Дряново, Дирекция "Образование и социални дейности", Българска търговско-промишлена палата, Председателя на Общинския съвет в Дряново, директорите и представители на колективите на двете училища в града, граждани и родители на ученици учащи там, да проведем истинска среща-дискусия, спазваща принципите на откритост и равнопоставеност, където да се чуят мненията на трезвомислещите дряновци, медиите и представители на МОН.

Ще се поставят и други нерешени проблеми на образователния сектор в регионален и национален мащаб.

Призоваваме всички инициативни граждани, родители, ученици и областната преса, да се присъединят към дискусията и да отразят обективно възникналия проблем между Община Дряново и колектива на ПГИ "Рачо Стоянов", зад чието становище застава ГД "ДНЕС"- Общество срещу произвола".