Сидеров сезира главния прокурор заради заплахи за живота му
Сидеров сезира главния прокурор заради заплахи за живота му / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е сезирал главния прокурор за заплахи, които били отправени към Сидеров в интервю на евродепутата Слави Бинев. Това съобщи пресцентърът на "Атака". Сидеров настоява пред главния прокурор да бъдат направени необходимите постъпки за снемането на депутатския имунитет на Бинев като евродепутат.

В писмо, разпространено до всички медии, Волен Сидеров заявява, че пред информационен сайт на 24 декември 2013 г. Бинев отправил заплахи за убийство към Сидеров с думите: "Ще му размажа главата! Ще го разпльокам", както и други заплахи, свързани с половите органи на Сидеров.

"С това си действие Славчо Пенчев Бинев заявява, че се подготвя да ме унищожи физически и да ме убие, което представлява престъпление по чл. 117, ал. 1 по Наказателния кодекс", уточнява лидерът на "Атака".

Според него от биографията на Бинев може да се направи обоснован извод, че ще извърши убийство. Сидеров информира, че е предприел необходимите действия, сезирайки главния прокурор за заплахите от страна на Слави Бинев като престъпление по член 117, ал. 1 от НК /приготовление за убийство, което се наказва с лишаване от свобода от една до шест години/.

"Настоявам за Вашето официално становище, редно ли е евродепутат да заплашва с убийство лидер на парламентарно представена партия и депутат в българския парламент", обръща си Сидеров към представителите на медиите.