С 5 бебета по-малко се родиха през 2013 година в кърджалийската болница
С 5 бебета по-малко се родиха през 2013 година в кърджалийската болница / netinfo

825 бебета са се родили в кърджалийската болница през 2013 година. В сравнение с 2012-а новородените са с 5 по-малко, съобщи завеждащият АГО в лечебното заведение д-р Георги Дзифков.

Първото бебе през новата година е момиченце като родителите му са от село Черешица. Тя се е появила на бял свят 8,45 минути на 1 януари и тежи 3,150 кг.

Последното бебе за 2013 година пък е момче, като родителите му са от село Широко поле. То е проплакало малко преди полунощ на 31 декември. Рано сутринта народният представител от БСП Милко Багдасаров изненада младата майка с детски шезлонг-люлка и  играчки. Багдасаров пожела  момченцето   да расте здраво, талантливо и да радва цялото си семейство. Народният представител подари огромен календар на волейболния клуб „Арда“ и не скри очакванията си детето да стане  известен волейболист.

Първото бебе на тази година - госпожицата от Черешица получи своите първи подаръци  от „Училище за бъдещи майки „ ДАР”, които бяха връчени от Теодора Каракостова с пожелания  и новата година да бъде красива, засмяна, спокойна,както  младата госпожица.

На срещата присъстваха изп.директор д-р Тодор Черкезов, както и зав.неонотологично отделение д-р Велева.