Видинчани посрещнаха 2014 на площад „Бдинци
Видинчани посрещнаха 2014 на площад „Бдинци / Община Видин

Празникът на площад „Бдинци", организиран от Община Видин в Новогодишната нощ, започна в 22 часа и продължи до 2 часа на 1 януари. Очакваните и обичани от всички наши звезди Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев забавляваха стотиците хора, събрали се в центъра на града да посрещнат заедно 2014 година. Градусът на настроението вдигнаха изпълнителите от хитовата рок група „Кикимора", които в продължение на повече от час свириха и пяха.

Преди полунощ кметът на Видин Герго Гергов приветства от сцената жителите на общината. И заедно с Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и всички, дошли на площада за новогодишното веселие, отброиха оставащите секунди до началото на Новата година. То бе отбелязано с изпълнение на националния химн от Градския духов оркестър и пищна заря. След това Ансамбъл „Дунав" поведе Дунавското хоро, с което по традиция хората посрещат Новата година.

Видинчани продължиха да се веселят цяла нощ под звуците на популярната Антимовска духова музика. От общината бяха осигурили за празнуващите на площада баница, кебапчета и хубаво червено вино.