Мъгла затруднява шофьорите в област В. Търново
Мъгла затруднява шофьорите в област В. Търново / Дарик нюз, архив

Мъгла с видомост до 100 метра затруднява шофьорите на територията на област В. Търново. Времето е облачно, температурата е около 0 градуса. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Микре, до 100 м в областите Видин, Враца, Габрово, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен и Търговище и в района на Скравена, Кюстендил, АМ Тракия (област Бургас), Кресненско дефиле, Ормаш и Благоевград..

До 200 метра е видимостта в области Хасково и Ямбол, както и в района на тунел Ечемишка, Ябланица, Чирпан, Раднево, Гълъбово и Средец, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътищата са проходими при зимни условия. По празниците се въвежда временна организация за движението на камиони с тегло над 10 тона по част от републиканската пътна мрежа. На 1 януари /сряда/ между 12.00 ч. и 20.00 ч. и на 5 януари /неделя/ между 12.00 ч. и 20.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства по направленията: Мездра - ГКПП "Кулата"; Русе - Велико Търново; Пловдив-Свиленград; Варна-Бургас. Опасност от падащи камъни има по пътищата: Варвара-гара Костандово (кръстовище за Света Петка) и Юндола - Голямо Белово.