Остри реплики между Атака и ГЕРБ в парламента
Остри реплики между Атака и ГЕРБ в парламента / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Остри реплики между Атака и ГЕРБ в парламента
67946
Остри реплики между Атака и ГЕРБ в парламента
  • Остри реплики между Атака и ГЕРБ в парламента

Поредна размяна на остри реплики в парламента. Този път в скандал се замесиха ГЕРБ и Атака, а повод станаха промени в правилника на Народното събрание, които затягат контрола върху отсъствията на депутатите. Всъщност обаче депутатите от двете парламентарни групи се замерваха с обвинения за подслушвания и пари.

„По кое време ние предлагаме тези промени. Отново се правим, че никой не вижда какво става навън, отново не чуваме какво иска обществото. То иска ние да си ходим, ние тепърва правим промени. Но имаше една приказка - залудо работи, залудо не стой", коментира Красимир Велчев от ГЕРБ и допълни: „Ние правим извънредни заседания на този парламент, а в същото време губим дни наред примерно за тефтерче или разследващи функции, които не са на Народното събрание. Ще завърша с приказката на шопа за повечето от вносителите - да работят и нощно време, за да няма време да се възпроизвеждат".

Николай Александров от Атака помоли да не се правят такива определения. „Защото ако желаете да си говорим за възпроизводството, можем да си поговорим навън за възпроизводството", допълни той.

Лидерът на Атака Волен Сидеров пък напомни за статия на Кръстьо Пастухов от 1947 година, която се казва „Не ме изкушавайте, лицемери" в отговор на тогавашните лицемери, които говорили демагогски неща.

„Сега виждаме, че няма промяна. През 2013 година излиза зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ и наговори толкова демагогски неща, че би рекорди в този парламент. Рядко се случва за няколко минути толкова демагогия", обясни Атака.