Изписват намушканата Виктория до края на седмицата
Изписват намушканата Виктория до края на седмицата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Изписват намушканата Виктория до края на седмицата
67942
Изписват намушканата Виктория до края на седмицата
  • Изписват намушканата Виктория до края на седмицата

Няма опасност за живота на 17-годишния сириец, който бе наръган с нож снощи в близост до бежанския център в кв. „Военна рампа".

В стабилно състояние е и 20-годишната Виктория, пострадала в малките часове в събота на столичната улица „Пиротска".

Това съобщиха специалисти от „Пирогов", като уточниха, че пациентката ще бъде изписана до края на седмицата, а раненият снощи младеж вероятно ще остане в лечебното заведение до пълното си възстановяване.

17-годишният сириец би могъл да бъде изписан още днес или утре, увери проф. Росен Дребов, началник на Клиниката по детска хирургия в лечебното заведение.

Проблемът обаче е дали ще може в следващите дни да бъдат организирани посещенията му в „Пирогов" за превръзки и сваляне на конци.

„Касае се за едно порезно нараняване. Слава Богу, това нараняване не е наранило бял дроб, което означава, че няма опасност за живота на детето. Има съвсем леко охлузване на дясната скула", допълни Дребов.

В малките съботни часове 20-годишната Виктория постъпва в „Пирогов" с порезни наранявания в лявата мишница, дясната длан, десните пръсти, както и в горната част на гърба и във врата, съобщи доц. Румен Кастелов, шеф на Травматологичната клиника в „Пирогов," в която е настанено момичето.

„До постъпването в болницата е загубила кръв, но тук раните са обработени, зашити и състоянието й е овладяно и стабилизирано, така че от постъпването в болница няма риск за живота й. Сега състояние е стабилно, сутринта девойката се чувстваше добре, направени са необходимите консултации, включително с психиатър и психолог, което го извършваме рутинно, без момичето да има нужда - то е в добро състояние на духа, става, движи се", уточни Кастелов.

До края на седмицата най-вероятно Виктория ще бъде изписана от болницата, а сирийският младеж се очаква да остане поне седмица, допълниха специалистите.