Трима са кандидатите за шеф на РИОСВ-Стара Загора
Трима са кандидатите за шеф на РИОСВ-Стара Загора / DarikNews.bg

Трима са кандидатите за нов директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора. До втория етап на конкурса, обявен от Министерството на околната среда бяха допуснати настоящия шеф Нанчо Видев, бившия такъв Пенка Начева и Мария Христова.

До края на работния ден днес и тримата ще трябва да представят в Министерството писмените си концепции на тема: „Прилагане на политиката по околна среда на регионално ниво - управление, опазване и контрол".

Конкурсът за директор на РИОСВ-Стара Загора е обявен на 16 септември. В първия му етап кандидатите са подбрани по документи. Вторият етап е представянето на концепцията, а след това одобрените кандидати ще бъдат извикани на интервю в Министерството.

Както е известно в началото на август бяха сменени всички директори на Регионални инспекции в страната. Единственият, който тогава запази поста си бе именно шефът на РИОСВ - Стара Загора Нанчо Видев.

„„Аз съм единственият, който не е сменен. Причината е, че съм възстановен на поста с решение на Върховния касационен съд. И в него изрично е записано, че това важи до провеждането на нов конкурс", обясни тогава пред Дарик Видев.