Задържаха 44-годишен, набил с бухалка мъж и бившата си жена
Задържаха 44-годишен, набил с бухалка мъж и бившата си жена / Sofia Photo Agency, архив

44-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан за хулиганство, съобщават от полицията. Снощи около 21.15 ч. в полицейското управление е получен сигнал от 37-годишна жена от Г. Оряховица, която е съобщила, че бившият й съпруг се нахвърлил върху нея и 37-годишен мъж и започнал да ги налага с бухалка. Разпрата се разразила на ул. "Братя Бендереви" в железничарския град.

На мястото незабавно е изпратен полицейски екип. Докато униформените изяснявали сигнала 44-годишният Д. П., неизвестен на полицията, отправил обиди и закани към 37-годишния мъж и бившата си съпруга, издърпал от мъжа пластмасова бухалка и го ударил по главата и тялото. При опит на полицейски служител да го задържи, Д. П. го ударил с бухалката в областта на ръката и рамото. При задържането също е оказал съпротива.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Изпробван е с техническо средство за алкохол, апаратът е отчел 1,54 промила. Д. П. е дал и кръвна проба за химичен анализ. По случая в РУП – Г. Оряховица е образувано бързо производство за хулиганство.