Комисията по безопасност на движението обсъжда хаоса с паркирането в Дупница
Комисията по безопасност на движението обсъжда хаоса с паркирането в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Заседание на комисията по безопасност на движението се състоя днес. То бе по настояване на кмета Методи Чимев заради постоянните сигнали постъпващи при него за безобразното и безразборно паркиране на територията на цялата община.

"Проблема с паркирането или по-точно хаоса не е от днес или от месец. Той винаги е стоял на дневен ред", коментира зам.-кметът Крум Милев и допълни, че от полицията зависи решаването на този проблем. Милев обясни, че всички сигнали, които постъпват в общината се подават до полицията.

Представителят на КАТ Здравко Тодоров обясни, че нямат техническата възможност да реагират, тъй като имат само една кола. От комисията са взели решение да бъде изпратено сигнално писмо до шефа на РУП за отпускането на още един автомобил.

„За да продължава хаоса с паркирането, очевидно няма много глобени. Полицията е най-отговорна за паркирането и хаоса с него", заяви зам.- кмета Крум Милев. Той отбеляза, че са коментирани и конкретни проблемни места, сред които са - улиците "Св. Иван Рилски", "Патриарх Евтимий", кръговото при парк Рила, достъпа на коли до площада (при гимназията) и други, за които ще бъдат предприети конкретни мерки с цел предотвратяване на продължаващото безобразно паркиране. Ще бъде изготвен подробен план за възловите места, на които да бъдат монтирани стоп-колчета и бетонни топки.

Крум Милев допълни, че до края на месеца ще бъдат направени повдигнати пешеходни пътеки в селата Самораново и Бистрица.