Кюстендил

Комисията по безопасност на движението обсъжда хаоса с паркирането в Дупница

1 октомври 2013 17:14 | Автор: Маргарита Петрова

Комисията по безопасност на движението обсъжда хаоса с паркирането в Дупница
© Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил  

Заседание на комисията по безопасност на движението се състоя днес. То бе по настояване на кмета Методи Чимев заради постоянните сигнали постъпващи при него за безобразното и безразборно паркиране на територията на цялата община.

"Проблема с паркирането или по-точно хаоса не е от днес или от месец. Той винаги е стоял на дневен ред", коментира зам.-кметът Крум Милев и допълни, че от полицията зависи решаването на този проблем. Милев обясни, че всички сигнали, които постъпват в общината се подават до полицията.

Представителят на КАТ Здравко Тодоров обясни, че нямат техническата възможност да реагират, тъй като имат само една кола. От комисията са взели решение да бъде изпратено сигнално писмо до шефа на РУП за отпускането на още един автомобил.

„За да продължава хаоса с паркирането, очевидно няма много глобени. Полицията е най-отговорна за паркирането и хаоса с него", заяви зам.- кмета Крум Милев. Той отбеляза, че са коментирани и конкретни проблемни места, сред които са - улиците "Св. Иван Рилски", "Патриарх Евтимий", кръговото при парк Рила, достъпа на коли до площада (при гимназията) и други, за които ще бъдат предприети конкретни мерки с цел предотвратяване на продължаващото безобразно паркиране. Ще бъде изготвен подробен план за възловите места, на които да бъдат монтирани стоп-колчета и бетонни топки.

Крум Милев допълни, че до края на месеца ще бъдат направени повдигнати пешеходни пътеки в селата Самораново и Бистрица.

 

 Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#3

АААААААААА НЕ........... - 01.10.2013 г. 20:47:32

В Кюстендил обаче има забранителни знаци и на улици на които паркирането не би пречило...............................,а комисията по безопасност на движението СПИ

#2

до 1 - 01.10.2013 г. 20:08:28

ахахаах е ти къде искаш да паркират колите на площада ли?

#1

!!! - 01.10.2013 г. 18:29:00

В Дупница всичко се прави по-навреме и по-добре от Кюстендил. Питам се кога в Кюстендил ще се озапти хоаса в паркирането. Някои от улиците в Кюстендил са превърнати в паркинги, въпреки т.н. паяк, просто защото нямат знак!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още