Обществен дебат за тролейбусния транспорт в Добрич искат от КТ Подкрепа
Обществен дебат за тролейбусния транспорт в Добрич искат от КТ Подкрепа / Дарик Нюз - архив

Апел за детайлен анализ на случващото се в „Тролейбусен транспорт” ЕООД разпространи в отворено писмо до медиите, председателят на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа” Маргарита Нейкова. В него тя припомня, че „основната причина  и цел за проведената на 3 юни 2013 г. пресконференция на СРС към КТ „Подкрепа” Добрич бе предизвикването на обществен дебат относно проблемите, касаещи развитието на тролейбусния транспорт в град Добрич. Заявената тогава позиция на Синдиката бе свързана с лошото управление на дружеството, воденето му към фалит и заплахата от ликвидиране на предприятието. Тази наша теза бе плод на разискване и на състояла се преди това в община Добрич среща, предизвикана и поискана от мен в качеството ми на председател на СРС на КТ „Подкрепа”. Както на срещата, така и след пресконференцията, община Добрич в лицето на заместник кмета г-жа Надежда Петкова категорично възрази срещу нашите заключения и яростно се противопостави на същите, като ги обяви за несъстоятелни и субективни.

Решението на Общинския  съвет при община Добрич за сформиране на „временна комисия към ПК „Транспорт, инфраструктура и екология“ за анализ на състоянието на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД и предприемане на правни и фактически действия за преструктуриране или ликвидиране на дружеството” взето на 17 септември 2013 г., само по себе си говори красноречиво за потвърждението на всички изказани от КТ „Подкрепа” опасения за развитието на тролейбусния транспорт в града, още повече като се вземе предвид изнесената информация, че от 1 юли 2014 г. в Добрич няма да има тролейбусен транспорт” – се казва в писмото.

„Нека не унищожаваме с лека ръка онова, което е съградено преди нас и онова, което може да бъде полезна и необходима перспектива след нас!” – апелира още Маргарита Нейкова.