Сградата на стоматологията ще е новият дом на РИМ - Добрич
Сградата на стоматологията ще е новият дом на РИМ - Добрич / Дарик Добрич - архив

Регионалният Исторически музей в Добрич е на път най-после да се сдобие с една обща сграда, където да бъдат приютени всички отдели и сбирки. „Поне на хартия въпросът най-после намери решение. Има идея и предпроектен план, записан в Плана за интегрирано градско възстановяване и развитие на Добрич за преместване на музея в сградата на стоматологията” – съобщи пред Дарик директорът на РИМ Костадин Костадинов. Той подчерта, че подобен вариант устройва перфектно музейните работници.

„Така ще можем да направим общ музей, който да приюти отделите „Археология”, „Възраждане”, „Нова и най-нова история”, ще изградим отделни Природо-научен и Етнографски музеи, ще съберем всички консервационни и реставрационни ателиета, пръснати на различни места в града и ще направим Научно-изследователски център” – заяви Костадинов.

Преместването в новата сграда директорът на музея се надява да се случи до края на неговия управленски мандат, т.е. в следващите пет години. Досегашните сгради на музея ще бъдат запазени като идеята е те да бъдат изпълнени с още по-голямо съдържание.