СНИМКИ и ВИДЕО: Страхотен дебют за Иван Иванов в ШЛ - победа над Челси
СНИМКИ и ВИДЕО: Страхотен дебют за Иван Иванов в ШЛ - победа над Челси / Gulliver/Getty Images

Иван Иванов и неговият Базел направиха мечтан старт на участието си в груповата фаза на Шампионската лига. Българският национал и новият му отбор се наложиха с 2:1 при гостуването си на Челси на "Стамфорд бридж".

В другия мач от група Е, Шалке нямаше проблемите на Челси, и стигна до хубава победа с 3:0 срещу Стяуа.

Базел не само повали "сините" от Лондон, но и прекъсна серия от 29 мача без загуба в груповата фаза на Шампионската лига за съперника си на "Стамфорд бридж".

Челси дори може да определи ситуацията като криза, след като нямаше три поредни загуби от 2006-та година насам, в официални мачове. На всичко отгоре, тогава отново тимът бе воден от Жозе Моуриньо. Сега лондончани загубиха Суперкупата на Европа, отстъпиха на Евертън във Висшата лига, и сега паднаха от Базел в Шампионската лига.

Иван Иванов стартира като титуляр за Базел, и игра пълни 90 минути, като бе много деен на терена, макар че на моменти в защитата на швейцарския отбор да имаше пробойни.

ВИДЕО ОТ МАЧА

Вилиан дебютира за тима на Жозе Моуриньо, а Марко ван Хинкел за първи път бе титуляр за Челси, а в състава имаше пет промени в сравнение със загубата от Евертън.

Оскар откри резултата в самия край на първото полувреме, след като бе намерен от Франк Лампард. След почивката отново бразилецът пропусна да се разпише, и удари греда.

Челси тръгна напред мощно, вече с гол зад гърба си, но това се оказа огромна грешка, наказана от Базел във финалните 20 минути от мача.

Мохамед Салах изравни в 71-та, със страхотен фалцов удар, матирал Петър Чех. Десет минути по-късно Марко Щрелер тотално шокира Челси, като засече с глава центрирането на Матиас Делгадо от корнер, и направи 1:2 - резултат, който Челси така и не успя да обърне.

Шалке се справи с лекота със Стяуа, и победи с 3:0, оглавявайки група Е.

ВИДЕО ОТ МАЧА

Въпреки че доминираше, немският тим откри чак в 67-та минута, когато Атсуто Учида бе точен, след невероятна грешка на защитата на Стяуа, като и бранителите, и стражът Татарушану оставиха топката да влезе в мрежата без да реагират.

Кевин Принс Боатенг се разписа в 78-та минута, след красива триходова акция за Шалке, при която за нападателя остана само да постави в шах и вратаря на гостите. В 85-та минута е оформено и крайното 3:0, след нова хубава атака с няколко подавания в пеналта, която изведе Юлиан Дракслер сам срещу Татарушану, и от пет-шест метра той не сгреши.

На 1 октомври, Базел приема Шалке, а Стяуа играе с Челси в Букурещ.