СНИМКИ: Локо Пд загуби от Ксанти, българин игра за гърците
СНИМКИ: Локо Пд загуби от Ксанти, българин игра за гърците / Валентин Грънчаров

Локомотив Пловдив загуби с 0:1 гостуването си на гръцкия Ксанти в контролна среща, в паузата на първенствата за националните отбори. Проверката се игра на официалния стадион на тима от южната ни съседка - Шкода Ксанти Арена, а в състава на гърците се появи и българският талант Даниел Кутев. 22-годишният нападател вече втори сезон е част от Ксанти, макар че миналата година през повечето време игра като преотстъпен в Кавала.

Карлос Калво реализира единственото попадение в мача, в 39-та минута. Баретас центрира отдясно, топката премина през няколко играчи, успоредно на голлинията и Калво оставен непокрит, я прати в опразнената врата. Ксанти имаше повече положения през първото полувреме, докато след почивката играта бе по-равностойна, като двата състава си размениха по няколко голови възможности. Вратарите на Локо Пд – Господинов и Стойчев – си свършиха отлично работата, и парираха всички удари към себе си, с изключение на гола на Калво.

През второто полувреме дебют за Локомотив направи новото попълнение Крис Гади, а в игра след продължително отсъствие заради травма се завърна и Станислав Маламов.

Единствено Диего игра пълни 90 минути с екипа на пловдивчани в контролата, а контузия в самия край получи Дани Кики, четвърт час, след като влезе като резерва.

Саша Станков след мача заяви, че е доволен от проверката и е видял това, което му трябва. "Ако Локомотив имаше повече концентрация в атака, можеше да вкара гол, имахме положения," каза той, и добави, че именно липса на концентрация в защита е позволила на Ксанти да вкара единствения гол в мача, когато голмайсторът бе оставен да стреля сам на празна врата.