Стивън Джерард защити Англия: Не сме слабаци!
Стивън Джерард защити Англия: Не сме слабаци! / Gulliver/Getty Images

Капитанът на английския национален отбор Стивън Джерард отправи ясно послание към критиците на „трите лъва“ преди днешната световна квалификация срещу Молдова.

На снощната пресконференция преди двубоя той и селекционерът Рой Ходжсън бяха помолени да коментират последната изява на председателя на Футболната асоциация Грег Дайк, който заяви, че Англия няма реалистични шансове да спечели Световното първенство догодина.

На въпрос дали отборът е толкова слаб, колкото Дайк предполага, Джерард отвърна: „Не смятам така. Не искам да се замесвам в дебат от световен мащаб за английския фтубол. Моят приоритет е да стигна до финалите на Световното.“

„Нямаше никаква реакция на думите на Дайк. Нито един от играчите не говори за казаното от Грег. Всички са фокусирани върху това да вземат 6 точки от предстоящите два мача и да покажат силна игра.“

„Само защото не сме сред фаворитите, не означава, че не можем да отидем там и да направим успешен турнир, с който страната да се гордее. Можем да сторим това и без да печелим титлата. Нека обаче не прибързваме. Приоритетът ни е първо да си осигурим място на финалите. Да играеш на Световно първенство е мечтата на всеки футболист, особено ако то е в Бразилия“, завърши Джерард.